Illegala invandrare åkte fast när polisen gjorde kontroll i tunnelbanan

Tåg i Stockholms tunnelbanenät. Foto: Melker Larsson / Pressbild Stockholms läns landsting
  • Onsdag 21 feb 2018 2018-02-21
E-post 1000

STOCKHOLM När polisen gjorde kontroller i Stockholms tunnelbana tog man fast fyra personer som saknade rätt att vara i landet. Det skriver polisen i ett inlägg på Instagram.

På måndagen utförde polisen i Botkyrka, gränspolisen och SL:s biljettkontrollanter tillsammans en kontroll i Stockholms lokaltrafik. Resultatet av insatsen redovisas i ett Instagram-inlägg.

”Cirka 65 personer reste utan giltigt färdbevis och fyra personer omhändertogs enligt utlänningslagen, dvs. de saknade rätt att vistas i landet. Två av dessa personer var dessutom efterlysta av Migrationsverket”, skriver Stockholmspolisen i inlägget.

Läs även: SD: ”Helt oacceptabelt” att illegala invandrare får tandvård för 50 kronor

Liknande kontroller görs med jämna mellanrum där polisen ser till biljettkontrollanternas säkerhet och gränspolisen omhändertar personer som vistas i landet illegalt. Den här gången gjordes insatsen längs röda tunnelbanelinjen med fasta kontroller i förorterna Alby och Tumba.

”Läskigt att ni tar 4 st på en dag, fatta hur många som är i detta land utan tillstånd… menar att 4 st är mkt på en dag”, skriver en person som kommentar till polisens inlägg.

Borde polisen göra fler ID-kontroller i syfte att hitta illegala invandrare?
2371 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag