Illegala migranter greps – klädde ut sig till volleybollag

Migranter vid gränsen till Tyskland. Foto: Metropolico.org
  • Fredag 27 sep 2019 2019-09-27
E-post 290

Tio syriska migranter greps på flygplatsen i Aten när de försökte ta sig vidare till Schweiz utklädda till ett ukrainskt volleybollag, rapporterar The Sun.

Gruppen var klädda i matchande idrottskläder med sportväskor och handbollar när de anlände till Aten. Men när de försökte ta sig vidare till Schweiz med ukrainska resedokument som inte verkade tillhöra dem reagerade polisen och grep migranterna.

s även: Seger för Trump i Högsta Domstolen – ingen asyl för migranter som passerar Mexiko

Grekland har blivit den föredragna anhalten för migranter som försöker ta sig in till Europa. Hittills i år har runt 36 000 migranter kommit till Grekland, vilket redan överträffar förra årets siffra på 32 000. Under samma period har sammanlagt 26 000 migranter tagit sig till Spanien och Italien.

Nyligen hotade Greklands grannland Turkiet med att man skulle tvingas ”öppna portarna” in till EU för de upp till 3.6 miljoner syriska migranter som befinner sig i landet, så vida EU inte stödjer Turkiets plan att upprätta en ”säkerhetszon” för migranter i norra Syrien.

Efter 2015 års migrantkris kom EU och Turkiet överens om att Turkiet skulle införa strängare gränskontroller för att hejda inflödet av migranter in i EU.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag