Inbrottstjuv knivhöggs i ögat – pappa åtalas för mord

Brittisk polisbil. Bild: Slinkierbus268/CC BY-SA 4.0
  • Torsdag 28 apr 2022 2022-04-28
E-post

Karl Townsend, 32, åtalas för mord och vapeninnehav efter att en inbrottstjuv knivhuggits till döds i Townsends hem i Liverpool, rapporterar Metro UK.

På kvällen den 29 oktober förra året gick Townsends flickvän på en promenad med deras barn och hund, medan Townsend befann sig i sina föräldrars hus i närheten.

Läs även: Pappa försvarade sin familj mot inbrottstjuv – anhölls för misshandel

Då notifierades han av sin larmtjänst om att ett inbrott pågick i hans hem. Townsend och hans halvbror Jamie Cunningham, 23, ska då ha beväpnat sig med knivar och begett sig till hemmet.

På pats ska Cunningham ha ropat åt inbrottstjuvarna att lämna hans hem, innan han knivhögg Jordan Brophy, 31, i ögat så att det avbrutna knivbladet fastnade i hjärnan.

Townsend och Cunningham ska då ha lämnat brottsplatsen, bara för att återvända lite senare då Townsend ska ha skurit Brophy i halsen.

– Åklagaren menar att detta inte var ett fall av en husägare i ett stadium av rädsla och panik som reagerar i ett ögonblick av skräck inför vad han trodde var riktig fara, säger åklagare Richard Pratt

– Detta var ett brutalt och hänsynslöst mord, vare sig det skedde på grund av hämnd eller straff, på en försvarslös man, fortsätter han.

Både Townsend och Cunningham nekar till anklagelserna.

Läs även: ”Ensam hemma” i verkligheten – 11-åring med machete jagade bort inbrottstjuvar

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag