Influencer-veteran ryter ifrån mot vänstermobbningen

Isabella Löwengrip i Almedalen 2011. Bild: Poltikerveckan Almedalen/CC BY-SA 2.0
  • Onsdag 14 sep 2022 2022-09-14
E-post 1815

Influencer-veteranen Isabella Löwengrip, som slog igenom som bloggaren ”Blondinbella”, ryter ifrån mot vänsterns angrepp på högerväljare i ett inlägg på Instagram. ”Så många av mina följare som röstade blått i år har blivit trakasserade, blivit kallade rasister, tappat följare, upplevt ett socialt obehag i sociala medier och i verkligheten samt fått hot. Även jag” skriver Löwengrip bland annat.

– Jag har så OTROLIGT många följare, hundratals, som berättar att de har röstat blått i valet och har blivit utsatta för ”cancelling” där man helt enkelt har vänner som har slutat prata med en, säger Löwengrip till Aftonbladet.

– Man vill inte gå in i fikarum för att man röstar ”annorlunda”, stora influencers får personer som avföljer dem, man blir kallad för rasist och kvinnohatare. Jag har aldrig varit med om att man blir så trakasserad för sin politiska åsikt vid något annat valtillfälle, fortsätter hon.

Löwengrip menar att rödgröna väljare har svårare att förstå att folk kan ha andra åsikter än dem än vad blågula väljare har.

– Det här valet har blivit så att har man röstat blått så är man på något sätt klassad som en ond människa och blir klassad som rasist. Det är inte något som folk ens hymlar med. Stora offentliga konton skriver det och det pratas om i stora poddar vilken hemsk människa man är som röstar blått, vilket jag tycker är fruktansvärt, säger hon.

Läs även: Markoolio stoppar hatlåt om Busch: ”Jag var själv en mobbare”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag