Inrikesministern besökte polisen i ”no go”-zon: Däcken skars på polisbuss – Timmar senare brann en bil

En polisbuss fick däcken skurna och en annan bil stacks senare i brand när Ygeman besökte Norsborg. Foto: Polisen samt Nyheter Idag
  • Tisdag 19 apr 2016 2016-04-19
E-post

STOCKHOLM Inrikesminister Anders Ygeman (S) skulle besöka polisens arbete i den södra Stockholmsförorten Norsborg – ett område som i medier beskrivits som en ”no go”-zon. När Ygeman var på plats passade någon på att skära sönder däck på en polisbuss. Senare samma dag stod en bil i brand på samma plats.

När inrikesminister Anders Ygeman skulle besöka polisens verklighet i den södra Stockholmsförorten Norsborg, en förort som i medier beskrivits som en såkallad ”no go”-zon, blev det stundtals oroligt. Under tiden som statsrådet fick åka polisbil med blå lampor på taket passade någon på att skära sönder däcken på en polisbuss.

”Efter att ministern åkt radiobil så var det lunchdags och när patrullen kom ut för att åka sin väg så hade någon skurit sönder polisbilens däck”, skriver polisen i Botkyrka på sin Facebooksida.

Skrattade åt polisen – Fick bilen tagen i beslag

Polisen noterade två individer som inte var helt obekanta för myndigheterna som även, enligt polisen själva, skrattade och betedde sig olämpligt. Då passade polisen på att kontrollera deras bil grundligt och det visade sig att den var skriven på bilmålvakt som har obetalda skulder.

”Det visades att det var en bilmålvakt som stod som ägare och ägaren hade en drös med obetalda parkeringsavgifter och andra avgifter samt att det var körförbud på deras bil”, fortsätter polisen på sin hemsida.

Bilen, en grå Volkswagen Golf, togs i beslag och hämtades av bärgare samtidigt som polisbussen med sönderskurna däck. Den kan hämtas ut igen mot att skulderna betalas av, berättar polisen på Facebook.

Timmar senare brann en bil på samma plats

Bara timmar efter att inrikesminister Anders Ygeman lämnat platsen i Norsborg, där en polisbuss fått däcken skurna och senare en bil togs i beslag av polisen, blev det riktigt oroligt på samma parkeringsyta. På kvällen runt 22-tiden brinner en bil på samma parkering där polisen fick däcken sönderskurna.

Brandkår och polis fick rycka ut och efter en stund var den brinnande bilen släckt. Nyheter Idag har sökt inrikesminister Anders Ygeman för en kommentar, utan resultat. För bara några dagar sedan misstänkte polisen att någon försökt skjuta mot en polisbil efter att märken konstaterats på taket på en polisbil, något Nyheter Idag tidigare rapporterat om. Även den händelsen inträffade på samma plats där en polisbuss fick däcken skurna och där en bil senare brann.

”Vi hoppas att minister Ygeman fick sig en bild av hur boende och näringsidkare har det i området samt lite av hur polisernas vardag kan se ut”, avslutar polisen i Botkyrka på sin Facebooksida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag