Iran välkomnas på Nobelfest

Bild: Khamenei.ir/CC BY 4.0/Faksimil Twitter
  • Fredag 28 okt 2022 2022-10-28
E-post 227

Jimmie Åkesson samt ambassadörerna från Ryssland och Belarus portas från årets Nobelfest. Men Irans ambassadör är välkommen, trots att regimen mördar sin egen befolkning och bidrar med vapen till Rysslands terrorbombningar av Ukraina.

Nobelstiftelsen portar Jimmie Åkesson från årets Nobelfest, men även ambassadörerna från Ryssland och Belarus med anledning av Rysslands invasionskrig mot Ukraina.

Läs även: Åkesson portas från Nobelfesten

Men Irans ambassadör välkomnas på Nobelfesten. Detta trots att den iranska regimen mördar sina egna protesterande medborgare och säljer militära drönare till Ryssland som används i terrorbombningar av civil infrastruktur i Ukraina.

En som reagerat på att Irans ambassadör är inbjuden är Ardalan Shekarabi, tidigare socialminister (S) med iransk bakgrund.

”Är det inte anmärkningsvärt att Irans ambassadör bjuds in till Nobelfestligheterna? Samtidigt som människor i Iran mördas för att de demonstrerar för de mest grundläggande rättigheterna. För att de kämpar mot det islamistiska tyranniet & könsapartheiden” skriver Shekarabi.

Även Expressens ledarsida reagerar på att Irans ambassadör är välkommen men inte Jimmie Åkesson. ”Det är faktiskt absurt att framställa det som att mullaregimen, som riktar vapen mot sin egen befolkning, är moraliskt överlägsen Jimmie Åkesson” skriver Expressen.

Läs även: Åkesson om Nobelfesten: ”Vill inte bli inbjuden med armbågen”

Läs även: Weimers (SD) portas från Iran: ”En hedersbetygelse”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag