IS-kvinnas barn tvångsomhändertas

En kvinnlig IS-krigare med en rysk automatkarbin. Foto: Faksimil Youtube
  • Måndag 8 nov 2021 2021-11-08
E-post

NORRKÖPING En av IS-kvinnorna som utvisades från Syrien till Sverige i september får sina fyra barn tvångsomhändertagna av socialtjänsten. Kvinnan anslöt sig till IS i Syrien år 2015 med två små barn, och födde ytterligare två barn på plats i Syrien.

Förvaltningsrätten i Linköping beslutar att fyra barn ska tvångsomhändertas från en IS-kvinna som utvisades från Syrien i september i år.

Kvinnan har koppling till Norrköping, och hennes barn omhändertogs omgående av Norrköpings socialtjänst när hon anlände till Sverige, skriver SVT.

Enligt Förvaltningsrätten har kvinnan allvarligt brustit i omsorgen om sina barn då hon haft dem i en miljö som präglas av krig, våld och radikalisering.

Kvinnan reste till Syrien 2015  och anslöt sig till IS. Hon hade två små barn med sig till Syrien, och födde ytterligare två på plats. Barnens far tros ha avlidit i Syrien, och kvinnan har delgivits misstanke för krigsbrott.

Läs även: Svenska IS-kvinnor ska utvisas: ”Skyldighet att ta emot”

Läs även: Berggren: IS-kvinnorna bör välkomnas till ett svenskt Guantanamo

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag