IS nyhetsbyrå varnar muslimer i väst: ”Håll er långt borta från platser där korsfararna samlas”

Bild: Twitter
  • Torsdag 8 jun 2017 2017-06-08
E-post 1379

VÄRLDEN Den IS anknutna nyhetsbyrån Nashir News Agency har just publicerat en uppmaning till världens muslimer att hålla sig borta från platser där ”korsfararna samlas”. Det meddelar organisationen Terrormonitor.org på Twitter. I ett annat meddelande från nyhetsbyrån som riktas till världens ”korsfarare,” skriver Nashir News Agency att de har många fler ”överraskningar” att vänta.

IS-anslutna nyhetsbyrån Nashir News Agency har publicerat en uppmaning till alla muslimer i västländerna att hålla sig långt borta från platser där ”korsfararna samlas”. I meddelandet, som förefaller slarvigt översatt, skriver Nashir News Agency, ”O! Muslimer i Amerika, Ryssland, Frankrike, Storbritannien, Canada, Belgien, Australien, Italien och alla andra platser utanför kalifatet. Håll långt avstånd till samlingsplatserna för korsfararna. Från deras militära platser, marknader och parkeringsplatser. Alla dessa platser är mål för kalifatets soldater och kommer att explodera, människor köras över och skäras halsen av när som helst nu.”

I ytterligare ett meddelande vänder sig nyhetsbyrån till ”de otrogna” och skriver : ”O! Ni korsfarare. Den islamiska staten har inte startat krig mot er, som era regeringar och media vill få er att tro. Ni har inlett aggressionerna mot oss, och de har varit mycket aggressiva. Ni kommer att få betala dyrt för detta. De nästan dagliga attackerna i era hemländer är bara början och ett löfte från Allah och hans budbärare. Er värsta dag skall komma. Överraskning efter överraskning väntar er. Tusen och åter tusen ensamma lejon står redo i era länder”.

Den senaste terrorattacken i London hände åtta timmar efter att Nashir News Agency publicerat en liknande uppmaning till IS-anhängare att attackera civila, något som Nyheter Idag tidigare har rapporterat om.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag