IS uppmanar till våld mot svenskar och Stefan Löfven

Bild: Nyheter Idag/Zezoyo/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 7 jun 2023 2023-06-07
E-post

Terrorgruppen Islamiska Staten, IS, uppmanar till våld mot svenskar och Sveriges tidigare statsminister Stefan Löfven (S) i ett inlägg i mediekanalen Al-Adiyat, rapporterar Doku.

I inlägget, som publicerades i mitten av mars, uppmanas till angrepp mot svenskar som hämnd för Ramsus Paludans koranbränningar i landet. Inlägget illustreras med ett foto av en IS-terrorist som håller en kniv över ett foto av Paludan, och texten publiceras på arabiska engelska och franska.

Läs även: Islamiska staten uppmanar muslimer till hämnd: ”Judar och kristna kommer alltid hata er”

I inlägget attackerar terrorgruppen även Stefan Löfven, som felaktigt påstås vara Sveriges nuvarande statsminister.

Löfven kallas för ”en liten slav av korset”, som påstås ha förklarat ett krig mot islam och visat hat mot profeten genom att tillåta koranbränningar.

Terrorgruppen hotar Löfven till livet genom att skriva att de otrognas ledare ska bekämpas genom att ondskans huvud skärs av, en möjlig referens till mordet på historieläraren Samuel Party som halshöggs i Paris efter att han under en lektion om yttrandefrihet visat Muhammedkarikatyrer för sina elever.

Våldsuppmaningen riktar sig inte mot någon särskild terrororganisation, utan vänder sig till samtliga muslimer i Europa och i synnerhet Sverige, som man hoppas ska utföra attacker.

Läs även: USA varnar amerikanska medborgare för terrordåd i Sverige

Läs även: Kristersson fördömer Paludan: ”Djupt respektlös handling”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag