Uppgifter: Islamistiska Hizb ut-Tahrir arrangerar valbojkottsmöte för muslimer i Stockholms stads lokaler

Foto: Facebook
  • Onsdag 29 aug 2018 2018-08-29
E-post 383

Hizb ut-Tahrir, en islamistisk organisation, annonserar på Facebook om att man ska hålla möte i kommunala lokaler i Stockholmsförorten Kista på temat att få muslimer att inte rösta i valet. Det avslöjar journalisten Sofie Löwenmark på Twitter.

Läs även: Sofie Löwenmarks nya projekt Stiftelsen Doku: Ett Expo för den jihadistiska miljön

Hizb ut-Tahrir är en internationell islamistisk organisation, eller parti, som gjort sig kända i Sverige för att uppmana muslimska invandrare i Sverige att inte rösta. De är separatistiska och vill undvika att muslimer integreras i det västerländska samhället. I en mejlintervju med Aftonbladet från tidigare i somras skriver en Hizb ut-Tahrirs företrädare ett svar på frågan varför det är fel för muslimer att rösta.

”En muslim ska grunda alla sina handlingar på islams regler och får således inte ge representanter för någon annan ideologi mandat för att lagstifta på eget bevåg. I islam är lagstiftningen uteslutande för Allah (Gud). Av den anledningen uppmanar vi muslimerna att inte delta i sekularismens politiska system och lagstiftningsprocess”, skriver man till Aftonbladet.

Nu har Hizb ut-Tahrir fått hyra eller låna kommunala lokal av Stockholms stad avslöjar journalisten Sofie Löwenmark på Twitter. Hizb ut-Tahrir uppges ordna ett möte på samma tema som tidigare – att få folk att avstå från att rösta.

Många har reagerat på nyheten. Liberalernas talesperson i integrationsfrågor, Gulan Avci, uppmanar det politiska styret i Stockholm att agera.

Läs även: ”Fullständigt oacceptabelt” – muslimsk S-politiker spred vidare lögner om M och SD på arabiska

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag