Islamolog och debattör: ”Tillåt månggifte i Sverige!”

Foto: Flickr
  • Onsdag 11 okt 2017 2017-10-11
E-post 2315

STOCKHOLM Islamogen, debattören och förskolläraren Suad Muhamed tycker att Sverige borde tillåta månggifte för män.
– Alla muslimer som tror på Koranen och profetens väg vet att en man får gifta sig med flera, säger Suad Muhamed. 

Islamologen, debattören och förskolläraren Suad Muhamed tycker att Sverige borde tillåts månggifte. Det säger hon i en intervju med SVT Nyheter.

Suad Muhamed, 32, lever själv i en vanlig monogam relation i Sverige. Hon växte upp i en familj i Etiopien där hon var barn i pappans första äktenskap. Sen skaffade hennes pappa två fruar till.

Suad Muhamed uppger för SVT att den polygama relationen gjorde hennes mamma svartsjuk, men som troende muslim borde det hela vara självklart, enligt Suad Muhamed.

– Alla muslimer som tror på Koranen och profetens väg vet att en man får gifta sig med flera, säger hon till SVT.

Hon förstår inte varför månggifte i Sverige inte är tillåtet, enligt henne är det inte bara mannens rätt, det är också kvinnans rätt att få leva i en relation där maken har rätten att ha flera fruar.

Att en kvinna ska ha rätten att ha fler män tycker hon däremot inte.

– Nej, det vanliga och naturliga i mänskligheten är att en kvinna bara vill ha en man. Om en kvinna vill ha fler män, då blir man kallad annat. Den titeln vill man inte ha.

Hon tycker att, eftersom det är tillåtet att ha samkönade äktenskap i Sverige, så måste det också vara tillåtet för en man att ta flera fruar. Enligt henne kommer muslimer strunta i lagstiftningen och gifta sig polygamt utomlands i alla fall. Därför tycker hon att det är lika bra att det blir tillåtet i Sverige.

Hon poängterar också att det är hyckleri när det kan ”anses vara normalt att ha en fru och tio älskarinnor” men att det anses vara problematiskt att ha flera fruar.

LÄS ÄVEN: Barnboken ”Farfar har fyra fruar” inspirerar Sanandaji att föreslå ytterligare åtta titlar: ”Morfar hjälper polisen och styr Göteborg”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag