Italiensk minister önskar Jimmie Åkesson lycka till

Jimmie Åkesson och Matteo Salvini. Foto: Nyheter Idag / Italienska inrikesministeriet
  • Fredag 7 sep 2018 2018-09-07
E-post 3172

ITALIEN Enligt sajten Adnkronos önskar Italiens inrikesminister tillika vice premiärminister Matteo Salvini Sverigedemokraterna och partiets ledare Jimmie Åkesson lycka till inför valet på söndag.

Matteo Salvini är ledare för högerpartiet Lega Nord och sitter som minister i regeringen sedan 1 juni. Som politiker är han känd för EU-skepticism och för en hård linje mot illegal invandring. Nu skickar han sina lyckönskningar till Jimmie Åkesson och SD inför valet.

”Jag skickar mina bästa hälsningar till Jimmie Åkessons parti: efter valet hoppas jag att han får en ny och prestigefylld institutionell roll och att jag får träffa honom”, säger Salvini i ett uttalande från inrikesministeriet.

”Sverige, välfärdens och öppenhetens vagga har allvarliga problem med integrationen. Statens generositet utgör en magnet för en myriad av illegala migranter – vilket Sverigedemokraterna fördömer”, säger han.

Ministern skickar också hälsningen via Twitter:

Den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Martin Kinnunen noterar hälsningen och ger samtidigt en känga till Frankrikes president Emmanuel Macron, som nyligen sade att Jimmie Åkesson inte är kompatibel med svenska värderingar.

Läs även: SD: ”Kan ses som en start för ett framtida rymdförsvar”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag