Jämförde Hanif Bali med Jackie Arklöf: Nu är han tjänstledig från jobbet

Nu är han tjänstledig meddelar Sveriges Farmaceuter.
  • Tisdag 22 aug 2017 2017-08-22
E-post 401

STOCKHOLM ”Hans Reuterskiöld kommer tills vidare att vara tjänstledig från sin roll som kommunikatör på Sveriges Farmaceuter”, står att läsa i ett meddelade på Sveriges Farmaceuters hemsida. Igår kunde Nyheter Idag berätta att Reuterskiöld jämfört Hanif Bali (M) med krigsförbrytaren, polismördaren och nazisten Jackie Arklöv.

”Är Hanif Bali bloggosfärens motsvarighet till Jackie Arklöv?” twittrade Sveriges Farmaceuters kommunikatör Hans Reuterskiöld under gårdagen. Tweeten väckte stark kritik, inte minst från den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali. I senare twitterutspel refererade Reuterskiöld till ett telefonsamtal med Bali.

”Du lät gråtfärdig i telefon, men det kanske är ditt normalläge”, skrev Reuterskiöld bland annat.

Både den tweeten och den ursprungliga tweeten där Bali jämförs med Arklöv är raderade. Under tisdagen meddelar Sveriges Farmaceuter på sin hemsida att ”Hans Reuterskiöld kommer tills vidare att vara tjänstledig från sin roll som kommunikatör”. I meddelandet hänvisas till förbundsdirektör Jenny Harlin. Nyheter Idag har sökt Harlin för en kommentar.

Bali kommenterar meddelandet från Sveriges Farmaceuter med att han ”hoppas det inte var pga fadäsen igår”, samt att det var en ”grav överreaktion i så fall”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag