Jeanette Höglund om inbjudan till Löfven: ”Har inte hört ett ljud”

Jeanette Höglund, grundare av Vid din sida. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 24 apr 2019 2019-04-24
E-post 8451

STOCKHOLM På onsdagen håller organisationen Vid din sida en demonstration i Stockholm för att belysa situationen för äldre, hemlösa svenskar. I ett öppet brev bjöd organisations grundare Jeanette Höglund in Stefan Löfven – men enligt henne har statsministern inte svarat.

Nyheter Idag är på plats på demonstrationen i Humlegården i Stockholm och har frågat arrangören Jeanette Höglund om Stefan Löfven har gett någon respons på hennes öppna inbjudan i Dagens Samhälle.

– Nej, ingenting faktiskt. Jag har inte hört ett ljud. Jag hade inte förväntat mig det heller men jag kände att vi i alla fall måste göra skillnad, så jag hoppas han kommer, säger Jeanette Höglund.

I det här brevet berättar du att ni har bjudit in honom tidigare.

– Jag bjöd in alla partiledare till soppköket inför valet. Det var bara en partiledare som kom. Det var Jimmie Åkesson, och så kom Moderaternas andra vice ordförande Elisabeth Svantesson, och Liberalernas Lotta Edholm. Men ingen statsminister och inga fler partiledare.

Vad tänker du om det då?

– Jag har börjat tappa hoppet. Men jag känner att med alla de här tillsammans [deltagarna på demonstrationen, reds. anm.] kanske det kan bli lite bättre.

Hur kom du på idén till den här demonstrationen?

– Vi ser att antalet hemlösa växer. Fler och fler kommer till vårt soppkök och berättar sin historia, och man blir faktiskt väldigt ledsen och väldigt förbannad. Jag känner att det inte är okej, så nu jävlar liksom.

Demonstrationen kommer att avslutas vid Mynttorget där det bland annat kommer att hållas tal och spelas musik.

– Sedan hoppas vi att Löfven eller någon annan kommer ut och pratar, säger Jeanette Höglund.

Stöd Vid din sida

Det finns olika sätt att stötta Vid din sida

Enklast är via Swish: 1236333165

På Vid din sidas hemsida finns information om hur man blir månadsdonator med mera.

Läs även: Jeanettes öppna brev till Löfven om våra äldre hemlösa: ”Ses vi på onsdag?”

Stöd Nyheter Idag! PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag