Jimmie Åkesson om Miljöpartiets nya islamistskandal: ”Inte det minsta förvånad”

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 7 sep 2018 2018-09-07
E-post 536

STOCKHOLM På väg in till den sista partiledardebatten i SVT-huset kommenterade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson turerna kring Miljöpartiets gruppledare Ali Khalil som erbjöd Moderaterna i kommunen röster mot bygglov för Alby moské.

Jimmie Åkesson sade att han inte var förvånad över SVT:s Uppdrag Gransknings avslöjande om försöken från miljöpartisten Ali Khalil att köpslå med röster.

– Känns som att den sortens korruption av någon anledning blir allt vanligare. Den tenderar att vara vanligare i vissa områden som skulle kunna betraktas som utsatta, sade Jimmie Åkesson.

Läs mer: Johan Westerholm om MP:s nya islamistskandal: ”Bara toppen av ett isberg”

Tidigare under mandatperioden har Mehmet Kaplan fått avgå från regeringen på grund av kopplingar till islamistiska rörelser. Yasrir Khan, som vägrade skaka hand med kvinnor, var på väg in i MP:s partistyrelse. Men fler partier har haft problem. För någon vecka sedan avslöjades Mikhail Yuksel, toppnamn för Centerpartiet i Göteborg, blev påkommen med samröre med extremistiska turkiska organisationen Grå Vargarna.

Jimmie Åkesson är luttrad och tror att vi kan få se liknande saker framöver.

– Jag tror att det svenska samhället och den svenska politiken, där vi ändå har varit förhållandevis förskonade från den typ av korruption kanske inte kommer att vara det längre. Det skulle vara naivt att tro med tanke på att Sverige inte är vad det var tidigare.

Läs mer: Miljöpartisten Ali Khalil avgår efter SVT:s moskéavslöjande

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag