Miljöpartisten Ali Khalil avgår efter SVT:s moskéavslöjande

Foto: SVT Play
  • Fredag 7 sep 2018 2018-09-07
E-post 751

BOTKYRKA På fredagen avslöjade Uppdrag granskning att Miljöpartiets gruppledare i Botkyrka, Ali Khalil, bjudit in Moderaterna till ett möte med Alby moské. På mötet erbjöds Moderaterna muslimska röster mot att partiet beviljade bygglov till en ny moské. Nu uppger Miljöpartiet till Nyheter Idag att Ali Khalil avsäger sig alla uppdrag inom partiet och kommunen.

Läs mer: Moderater erbjöds tusentals röster för bygglov till moské – miljöpartist bakom dealen

– Han kommer att lämna alla sina uppdrag som han har både internt och i kommunen, säger Anna Clara Acevedo, politisk sekreterare för MP i Botkyrka.

Ali Khalil har fram tills nu varit vice ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden. Men nu avgår han alltså efter att Uppdrag granskning avslöjat att han bjöd in Moderaterna till ett möte med Alby moské – ett möte där partiet erbjöds röster i utbyte mot politiska gentjänster.

– Vi tar avstånd från det agerandet, det är ingenting som vi har känt till sedan tidigare. Det här kommer som en chock för oss och vi tar avstånd från det agerandet, säger Anna Clara Acevedo.

Fanns det något ni kunde ha gjort för att förhindra att han agerade på det här sättet?

– Vi måste träffas i partiet och prata om det här. Det kommer ju som en chock för oss, som du förstår.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag