Joe Rogan-bojkott gav ingen effekt – Spotify fortsätter öka

Bild: Faksimil Instagram/Per Ole Hagen/CC BY-SA 1.0
  • Torsdag 28 apr 2022 2022-04-28
E-post 825

Tidigare i år lämnade artister som Neil Young och Joni Mitchell Spotify i protest mot Joe Rogans podcast, och många uppmanade till bojkott av musiktjänsten. Men Spotifys senaste kvartalsrapport visar att uppmaningarna inte haft effekt – tvärtom fortsätter Spotify öka.

Netflix senaste kvartalsrapport visade på kraftigt sjunkande antal betalande användare, vilket skapat oro bland streamingtjänster. Men för musiktjänsten Spotify går det fortsatt som på räls. Spotifys rapport för årets andra kvartal visar att antalet betalande användare ökade med 15 procent till 182 miljoner.

Läs även: Neil Young kräver att Spotify tar bort hans musik – attackerar Joe Rogan

Det är visserligen en mindre ökning än Spotifys egen prognos, men kan delvis förklaras av att 1,5 miljoner betalande användare försvann när plattformen stängdes i Ryssland tidigare i år.

Kontroversen med poddaren Joe Rogan tidigare i år, då artister som Neil Young och Joni Mitchell under uppmärksammade former lämnade Spotify och många uppmanade till bojkott, verkar däremot inte haft någon effekt på Spotifys tillväxt.

– Självklart skulle vi helst slippa medieuppmärksamhet för sådana frågor och helst slippa kontroverser. Men det här visar bara att Spotify tillför värde och folk älskar tjänsten, säger Spotifys vd Daniel Ek till Dagens Nyheter.

Läs även: Spotify tar Joe Rogans parti – Neil Youngs musik ryker

Läs även: Spotify-vd:n tänker inte tysta Joe Rogan

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag