Spotify-vd:n tänker inte tysta Joe Rogan

Spotifys grundare och VD Daniel Ek. Bild: Magnus Hoij/CC BY 2.0
  • Måndag 7 feb 2022 2022-02-07
E-post 292

Spotifys grundare och vd Daniel Ek har inga planer på att ”tysta” Joe Rogan trots kritiken mot hans populära podcast. Det meddelade Ek i ett PM till sina anställda på söndagen, rapporterar Fox Business.

Joe Rogan har hamnat i blåsväder för saker som har sagts i hans podcast ”The Joe Rogan Experience”, som endast är tillgänglig på Spotify. Dels har han anklagats för att sprida desinformation om pandemin – något som fick artisten Neil Young att plocka bort sin musik från Spotify i protest. Nu kritiseras han också för att ha sagt ”nigger” vid flera tillfällen.

I PM:et till Spotifys anställda skriver Daniel Ek att han är ledsen över hur kontroverserna har påverkat dem. Han berättar att Joe Rogan själv har valt att plocka bort flera avsnitt från Spotify, och även bett om ursäkt offentligt för sitt språkbruk.

”Medan jag starkt fördömer vad Joe har sagt och stödjer hans beslut att plocka bort tidigare avsnitt från vår plattform, inser jag att vissa kommer att vilja ha mer. Och jag vill göra en sak väldigt klar – jag tror inte att svaret är att tysta Joe”, skriver Ek.

I helgen lade Joe Rogan ut en video på Instagram där han bad om ursäkt för sitt användande av ”n-ordet”. Detta efter att en person sammanställt flera klipp från gamla avsnitt i en video.

Rogan påpekar att klippen är tagna ur sin kontext, och att han aldrig har använt ”n-ordet” för att vara rasistisk. Likväl ber han djupt om ursäkt och säger att han nu har förstått att han som vit person aldrig får använda det ordet.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Joe Rogan (@joerogan)

Läs även: Mathiasson: Sanningen bakom Joe Rogan-affären

Läs även: Nu svarar Joe Rogan på kritiken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag