Jomshof om Ahmed: ”Står fast vid att han bör återvända hem”

Ahmed (t.v) och Jomshof (t.h). Foto: Moderaterna samt Nyheter Idag
  • Söndag 25 jun 2017 2017-06-25
E-post 3227

SVERIGE Moderaternas lokalpolitiker Kahin Ahmed i Rinkeby-Kista är inte välkommen i Sverige och ska ”återvända hem”. Det förklarar Richard Jomshof (SD) som ett svar på en debattartikel där Ahmed menar att Jimmie Åkesson inte är välkommen i förorten.

Ett nytt politiskt praktgräl delar sociala medier i två läger. Det började med att Moderaternas lokalpolitiker Kahin Ahmed i Rinkeby-Kista argumenterade för att Sverigedemokraterna inte ska vara välkomna till förorten och mer specifikt politikerveckan i Järva.

”Att bjuda in ett främlingsfientligt parti som SD innebär en normalisering och legitimering av rasistiska partier. Jimmie, du är känd för dina populistiska argument i media, där du och andra likasinnade SD-politiker skyller alla samhällsproblem på invandrare”, skriver Ahmed i debattartikeln som Nyheter24 publicerar.

Förutom partiledaren Jimmie Åkesson pekas även Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ut. Innan Jomshof blev vald till riksdagsledamot arbetade han som lärare men blev avskedad på grund av sina politiska åsikter. Detta menar Ahmed är ett bevis för att SD inte ska vara välkomna till förorten.

Jomshof: ”Inte välkommen i Sverige”

Jomshof är måttligt road över påhoppet och går till motattack. ”Och du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed”, skriver Jomshof på Facebook samtidigt som han delar Ahmeds debattartikel.

Efter den kommentaren har flera medier och debattörer kritiserat Jomshof och Sverigedemokraterna hårt. Samtidigt får Jomshof stort stöd av gräsrötter. Själv vägrar han backa från sin kommentar utan inskärper vad han tidigare gett uttryck för.

”Jag står fast vid att han bör återvända hem”, avslutar Jomshof en längre kommentar på Facebook.

Det är inte första gången Kahin Ahmet vevar mot andra politiker. Tidigare har han gått till attack mot den egna partikamraten Hanif Bali. Även den gången argumenterade Kahin Ahmed genom en debattartikel i Nyheter24 där han framförde sin kritik.

”Han skyr inga medel för att utsätta muslimer för grovt kränkande behandling genom att kalla profeten Mohamed för pedofil”, skrev Ahmed i sin kritik mot Hanif Bali. Svaret från Balis sida var att Ahmed kan lämna Moderaterna.

Nyheter Idag har sökt Richard Jomshof för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag