Jomshof polisanmäler S-politiker

Bild: Nyheter Idag/Patrik Svedberg
  • Lördag 10 feb 2024 2024-02-10
E-post 0

Riksdagsledamoten Richard Jomshof (SD) polisanmäler Sölvesborgs kommunalråd Birgit Birgersson Brorsson sedan hon i ett Facebook-inlägg på fredagen kallat Jomshof för ”nazist”.

”Återigen står SD-nazisten bland regeringsföreträdare och ser nöjd ut. Tro tusan det, de är nöjda med att Sverige går mot ett ännu mer rasistiskt samhälle” skrev hon i inlägget, som kommenterade regeringens pressträff om säkerhetszoner tidigare i veckan där Richard Jomshof medverkade.

– Jomshof har en fruktansvärd människosyn. Jag förstår inte hur regeringspartierna låter honom vara med, säger Brorsson till Bulletin.

”Klarar man inte av att möta förslag i sak, så har man inte i politiken att göra. Jag har i och för sig inga höga förväntningar på socialdemokrater i ledande positioner, men det här är verkligen en ny bottennivå” skriver Jomshof i ett Facebookinlägg, där han uppger att han polisanmält Brorsson.

”Man får i och för sig tåla både det ena och andra när man ger sig in i politiken. Men när en politiker på denna nivå anklagar en politisk motståndare för att tillhöra och/eller sympatisera med en diktatur och ideologi som bland annat utförde det systematiserade folkmordet på sex miljoner judar, är gränsen nådd med råge” skriver Jomshof vidare.

Läs även: C rasar mot Jomshof: ”Hatpredikan”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag