Jomshof (SD): ”Islam är en dålig religion”

Richard Jomshof. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 23 nov 2021 2021-11-23
E-post

SVERIGE Förbjud muslimska friskolor – men låt de kristna och judiska vara. Det säger SD-toppen Richard Jomshof i en intervju för Göteborgs-Posten som återges i Expressen.

Richard Jomshof är SD:s partisekreterare och har tidigare jobbat som lärare. Nu har han utsetts till partiets skolpolitiske talesman.

I riksdagen lämnade han för en månad sedan in ett förslag om att förbjuda muslimska friskolor. Men han har inga problem med kristna eller judiska friskolor då han menar att religionerna skiljer sig åt.

– Islam är en dålig religion. Den är så mycket sämre än kristendomen, säger han till GP.

– Det är bara att titta på hur det ser ut i den muslimska världen. Hade den varit så bra som vissa hävdar hade den muslimska världen varit ett föredöme när det gäller demokrati, åsiktsfrihet, yttrandefrihet och jämställdhet. Men det är precis tvärtom.

Även om han inte har något emot enskilda muslimer tycker han att det finns för många av dem i Sverige.

– Jag menar att den stora muslimska invandringen i vår del av världen skulle kunna utgöra ett potentiellt problem, som på sikt skulle kunna innebära att vår demokrati försvinner.

Läs även: Richard Jomshof: Har gärna debatt med Annie Lööf i tv om islamism

Läs även: Jomshof (SD) om muslimska friskolorna: ”Det får räcka nu”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag