Jomshof (SD) om muslimska friskolorna: ”Det får räcka nu”

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 24 Nov 2018 2018-11-24
E-post 1665

STOCKHOLM Örebroskolan Alsalamskolan avslöjades med att ta emot miljonbelopp från Saudiarabien. Det är den senaste i raden av skandaler kopplat till muslimska friskolor. Nu lägger Richard Jomshof (SD) en motion i riksdagen om att förbjuda dem.

Läs även: Bieler (SD) om FN:s migrationspakt: ”Ödesdigra konsekvenser”

Nyligen avslöjade Svenska Dagbladet att Alsalamskolan, som tidigare fått kritik för könsuppdelning på lektioner, fick ungefär 1,8 miljoner kronor 2014 för att ”förmedla den sanna bilden av islam och dess storhet och främja dess positiva roll”, enligt en intervju i en saudisk tidning.

Läs mer: Örebroskola sponsrades av Saudiarabien

Förra veckan häktades flera nyckelpersoner i Al-Azharkoncernens styrelse, som har muslimsk friskoleverksamhet. Några dagar senare lämnade Richard Jomshof in en motion om förbud mot muslimska friskolor.

– Det får räcka nu. Det är så många muslimska skolor som det framkommer egendomligheter kring. Det är en massa märkligheter, det är könsuppdelade lektioner, brister i undervisning och nu senast uppgifter om, vad det verkar, som ekonomiska oegentligheter. Det är bara för mycket, säger Jomshof.

Bli PLUS-medlem och läs bland annat om vad som kulturmarxister har fått om bakfoten när det gäller integration enligt Richard Jomshof.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag