Jonna Sima om kampanjen mot Busch: ”Genererar mycket klick för att hon är den hon är och ser ut som hon gör”

Bild: Bengt Oberger/CC BY-SA 4.0/Stina Virkamäki/ FinnishGovernment/CC BY 2.0,
  • Måndag 30 jan 2023 2023-01-30
E-post 0

I det senaste avsnittet av Expressens podcast ”Lägg ut” som drivs av tidningens kulturchef Karin Olsson och Magnus Alselind medverkade Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima, som erkände att Aftonbladets ledarsidas långa kampanj mot Ebba Busch främst beror på att hon är ung, snygg och drar mycket klick.

Mangus Alselind tog upp att Jonna Sima vid ett tillfälle tyckt att media gått för långt med bevakningen av Ebba Busch husaffär, och Sima svarar med att förklara varför Aftonbladets ledarsida så ofta tar upp just Busch bland Sveriges alla politiker.

Läs även: Jonna Sima backar SR mot Busch: ”Inte helt lätt att översätta politiska hundvisslor”

– Visst, det är bara att erkänna: Att skriva om kvinnor på högt uppsatta positioner – och särskilt som i Ebbas fall, det går inte att sticka under stol med att hon är väldigt bildskön, hon är ung, och hon är också slagkraftig och otroligt skicklig liksom, på sitt sätt.

– Så det klart att det är lite dubbelt för oss. Vi tycker ju, ”oss” alltså på ledarsidan på Aftonbladet, vi är ofta kritiska till hennes politik men samtidigt så förstår vi att hon också genererar mycket klick bara för att hon är den hon är och ser ut som hon gör, säger Sima, som kallar Busch för en ”klickmagnet”.

Sima, som nyligen fyllde 42, säger att hon själv kan känna igen sig i hur Busch behandlas av Aftonbladets ledarsida, och menar att det beror på att hon liksom Ebba Busch är en ”ung kvinna i offentligheten.

– Jag vet precis, jag upplever det själv ibland. Inte i samma dimensioner som hon gör, men det är inte alltid lätt att vara ung kvinna i offentligheten, säger Sima i podden.

Läs även: DN:s kulturchef rasar mot Ebba Busch klädsel: ”Skamlöst”

Läs även: Teodorescu hotar anmäla Sima för förtal: ”Det räcker med lögner nu”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag