Julshowen avbröts – Peter Wahlbeck fick sparken: ”Wokedagis”

Bild: Faksimil Wahlbeck.se
  • Måndag 11 dec 2023 2023-12-11
E-post 0

På fredagen uppträde komikern Peter Wahlbeck på en julshow i Eksjö i Småland. Men uppträdandet avbröts i förtid, och till lördagens show ersattes Wahlbeck med komikern Jimmy Svärdhagen. Detta efter att Wahlbeck ska ha dragit rasistiska och sexistiska skämt samt hånat folk för deras utseenden, enligt besökare som Smålands-tidningen har pratat med.

– Han fick knappt några applåder när han gick av scenen för folk undrade vad de just hade varit med om, säger en besökare till tidningen.

Arrangören Magnus Sjögren bekräftar för tidningen att Wahlbeck byttes ut på grund av sitt material.

– Vi agerade som man ska som arrangör och det finns nog många som inte hade gjort det utan bara kört på även dagen efter. Men vi är stenhårda och vi accepterar inga sådana här grejer och därför bytte vi ut honom, säger Sjögren och fortsätter:

– Det är en jättekostnad för oss för vi kan inte byta ut en artist utan att betala för honom. Vi gör det för gästernas skull, säger han.

Peter Wahlbeck själv förnekar emellertid att han blivit sparkad i ett sms till Aftonbladet.

”Jag hade ett annat jobb denna kväll och hade blivit dubbelbokad. Arrangören fixade en ersättare kort och gott. Vi gjorde upp internt”, skriver han till tidningen.

Wahlbeck skriver till Aftonbladet att han använt samma material i Eksjö på fredagen som han gjort många gånger tidigare.

”Ibland är det frigida batikhäxor som märker ord i publiken och sedan blir det en storm i ett vattenglas. I dagens ängsliga PK-Sverige räcker det med att man har karisma och åsikter för att bli uthängd som allt från antisemit till sexist. Vi har gått från att vara en ankdamm till att bli ett wokedagis” skriver Wahlbeck.

Läs även: John Cleese: Woke ett hot mot humor

Läs även: Rowan Atkinson: I ett fritt samhälle ska du få skämta om allt

Läs även: Johnny Rotten sågar Woke

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag