Kakabaveh hotar fälla Johansson (S)

Amineh Kakabaveh (-). Bild: Skrämavbild, riksdagens webb-TV.
  • Fredag 3 jun 2022 2022-06-03
E-post 191

Amineh Kakabaveh hotar nu med att fälla justitieminister Morgan Johansson i den kommande misstroendevoteringen, rapporterar Aftonbladet. Den politiske vilden Kakabaveh (tidigare V) kräver att regeringen inte viker sig för Turkiet för att säkra hennes röst i omröstningen.

Kakabaveh kräver bland annat att Sverige inte ska klassa PKK som terrorister, vilket Ann Linde kallat dem för.

– De ska tas bort på terrorlistan. Så länge de är med så kommer den kurdiska frågan behandlas på detta sätt, säger Kakabaveh till Aftonbladet.

På en direkt fråga från Aftonbladet om hon är beredd att rösta med högeroppositionen för att fälla Morgan Johansson svarar Kakabaveh ”Ja”, men säger också att ”det är inte jag som har skapat detta, det är högerpartierna, jag har bara hamnat i skottlinjen”.

– Det är regeringens ansvar att söka en lösning, det är inte mitt ansvar. Jag avskyr den här situationen. Jag är inte emot Morgan. Det är mycket som är fel men i så fall är det många som ska avgå på många olika nivåer, fortsätter hon.

Högeroppositionen samlar 174 mandat i riksdagen. För att fälla Morgan Johansson krävs 175, och statsminister Magdalena Andersson sade på torsdagen att hela regeringen kommer avgå om Johansson fälls.

Läs även: SD väcker misstroende mot Morgan Johansson – får stöd av M och KD

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag