Kakabaveh: ”V har en ledning som lämnat feminismen och socialismen bakom sig”

Foto: Flickr/Anders Henrikson
  • Tisdag 3 sep 2019 2019-09-03
E-post 382

Förra veckan uteslöts Amineh Kakabaveh från Vänsterpartiet. Men Kakabaveh hade redan bestämt sig för att lämna partiet, skriver hon i en debattartikel i Aftonbladet.

I artikeln går Kakabaveh till hårt angrepp på Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt, som enligt Kakabaveh ”var den ende av riksdagspartiernas talare i årets Järvavecka som inte lyfte frågan om kvinnoförtrycket i förorten”.

Läs även: Kakabaveh utesluts ur Vänsterpartiet

Kakabaveh skriver också att Sjöstedt ”glatt poserat i en manlig gemenskap med män som arbetat för Muslimska brödraskapet i Egypten och som hyllar Turkiets diktator Erdogan” när han besökt moskéer.

Den enda gång Sjöstedt visat intresse för Kakabavehs kunskapet ska enligt artikeln vara en fråga om hon kunder kurdiska. Detta för att partiledaren skulle twittra om hur många språk som talades i riksdagsgruppen.

”Mitt modersmål ses som ett spännande orientaliskt inslag, men när jag höjt rösten och berättat om mina erfarenheter och tagit fighten för mina systrars rättigheter, så har de bett mig hålla tyst” skriver Kakabaveh.

Lyssna även på: Nyheter Idag–Podden med Jan Emanuel: ”Hanif Bali kan bli den nya Göran Persson”

Kakabaveh berättar även om en studieresa hon gjort med partikamrater till Västbanken där hon blev tillrättavisad när hon frågade om hedersförtryck eftersom resans syfte enbart var att studera Israels ockupation.

Enligt Kakabaveh har V ”en ledning som lämnat feminismen och socialismen bakom sig”, vilket gjorde att hon bestämde sig för att lämna partiet.

Istället lovar Kakabaveh, som stannar kvar i riksdagen, att hon ska bli ”en oberoende socialistisk och feministisk peshmerga i riksdagen”.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag