Kalsongman får sparken från Skatteverket

Bild: Magnus D/CC BY 2.0/Public Domain
  • Fredag 17 mar 2023 2023-03-17
E-post 0

En man som bland annat gått omkring iklädd endast kalsonger på sin arbetsplats får sparken från Skatteverket i Karlstad, rapporterar Nya Wermlands-tidningen. Mannen anmäls dessutom till åtal för att ha gjort otillåtna slagningar i Skatteverkets system.

Enligt Sveriges Radio misstänks mannen ha gjort 160 otillåtna slagningar i systemet.

Mannen fick ett skriftligt tydliggörande från sin chef i oktober 2021 efter att han vid flera tillfällen brutit mot Skatteverkets policy.

Det handlade om att han vistats på kontoret kvällar och helger, spritt personliga tillhörigheter på kontoret och gått runt i bara kalsonger på arbetsplatsen, skriver Dagens Nyheter.

I förtydligandet klargjordes att mannen inte fick vara på kontoret efter klockan 18.30 på vardagar och inte alls på helger, men bara tre dagar senare kunde mannens chef se att han varit på kontoret under helgen.

”Det saknas skäl att anta att en omplacering skulle avhjälpa problemet”, skrev avdelningschefen i sin anmälan till Skatteverkets personalansvarsnämnd. Istället föreslogs att mannen avskedas, vilket personalansvarsnämnden nu har beslutat.

Läs även: Ville inte supa med kollegorna – fick sparken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag