Karatelärare i 80-årsåldern skallade elsparkcyklist

Felparkerade elsparkcyklar. Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Söndag 4 Dec 2022 2022-12-04
E-post 1381

En karatelärare i 80-årsåldern döms till villkorlig dom och dagsböter för att ha misshandlat en elsparkcyklist på Östermalm i Stockholm, rapporterar Expressen.

Det var i januari i år som den äldre mannen hamnade bakom elsparkcyklisten när han körde bil på Karlavägen. Han ville köra om och tutade, men elsparkcyklisten flyttade inte på sig, enligt sina uppgifter som målsägande för att det stod en parkerad lastbil i vägen.

Då prejade den äldre mannen honom av vägen, varefter han gick ut ur sin bil och gav den prejade en så kallade ”dansk skalle”.

Den misshandlade mannen hann emellertid ta ett foto av gärningsmannen innan denne satte sig i bilen och körde i väg.

– Jag tänkte att det måste vara något fel om man gör så mitt på ljusa dagen. Han kunde sin sak. Han gick så snabbt emot mig, säger målsägande i förhör.

– Jag vill inte tjäna pengar på detta. Vill att han ska få straff. Han är karatelärare såg jag och jag tycker inte det verkar lämpligt. Vill bara att det ska bli ett straff och att man blir trodd på, säger han vidare.

Läs även: Par räddade poliskvinnor – fick stryk av misstänkt biltjuv: ”Tunn som en tvättlina”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag