Karlstads politiker klistrade inte upp dekal om ”öppenhet” på sina brevlådor – Anklagas för dubbelmoral

Per-Samuel Nissers (M) är kommunalråd i Karlstad. Foto: Nyheter Idag/Pressbild
  • Söndag 13 Dec 2015 2015-12-13
E-post 501

KARLSTAD Politikerna i Karlstad anklagas för dubbelmoral efter att själva inte ha klistrat upp den dekal om ”öppenhet” som de uppmanat invånarna i kommunen att dekorera sina brevlådor med. – Det är nog mer att det inte har blivit av, säger kommunens miljöpartistiska kommunalråd.

Det var i måndags som Karlstads kommun lanserade kampanjen ”Öppenhet – Ja, tack!” där kommuninvånarna bland annat uppmanas klistra upp dekaler på sina brevlådor för att bekänna färg i invandringsfrågan och tydligt ta ställning för en stor invandring.

Men trots att Nyheter Idag, som inte ens finns representerad i Karlstad, efter förfrågan fick sina dekaler i brevlådan redan i torsdags så var det få av Karlstads politiker som i fredags, alltså dagen därpå, hunnit sätta upp den röda dekalen på sina brevlådor, skriver lokaltidningen NWT.

Det enda av de åtta kommunalråden som hade en dekal på brevlådan var Per-Inge Lidén (MP), men hans miljöpartistiska kollega Maria Frisk har däremot låtit bli att skylta med att hon är för en stor invandring.

– Det är nog mer att det inte har blivit av. Jag tycker att det är frivilligt. Det är olyckligt att det feltolkats som att man inte tar ställning, säger hon till lokaltidningen.

Inte ens Per-Samuel Nissers (M), den politiker som skrivit under uppmaningen som skickas ut som brev, har klistrat upp dekalen på sin brevlåda, trots att han uppmanar alla andra att göra det.

– Där har jag inte satt någon nej, det stämmer. Men jag har en på ytterdörren hemma och en på dörren till kontoret, säger han.

Läs mer:
Kommunens PR-jippo uppmanar folk att skylta med klisterlapp om “öppenhet
Karlstad i kampanj om “öppenhet” – Svenskar träffar invandrare “på egen risk”
Moderaternas nya utspel: “Misstag att isolera Sverigedemokraterna” – Men svarar inte på om de vill samarbeta med SD

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag