Kastade surströmming på klimataktivist

Bild: Lapplaender/CC BY-SA 3.0
  • Måndag 17 jul 2023 2023-07-17
E-post

När klimataktivisterna i ”Den sista generationen” blockerade en väg i Bamberg i Tyskland visade förare och förbipasserande sitt missnöje, bland annat genom att kasta en burk med surströmming på aktivisterna, rapporterar Merkur.

Den svenska specialiteten beskrivs av den tyska tidningen som ”ökänd för sin intensiva stank”.

– Den fermenterade fisken spred väldigt snabbt en vidrig, rutten odör, som också märktes tydligt vid sidan av vägen, säger vittnet Niklas H.

– En öppen burk med illaluktande fisk kastades på mig. Lyckligtvis kunde jag fånga den med foten, säger klimataktivisten Falk Nicol om händelsen.

Vägblockaden där surströmmingen kastades skedde den 5 juli, och klimataktivisterna har inte anmält någon av de personer som kastade surströmming och andra föremål mot dem till polisen.

Själva dömdes de till att betala 40 dagsböter på 15 euro vardera. Som svar på domen höll aktivisterna en protestmarsch i Bamberg den 12 juli.

Läs även: Limmae fast sig på golvet i bilmuseum – vill ha potta och mat

Läs även: Här knockas klimataktivisten: ”Löneförhöjning måste gå till kameramannen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag