KD fimpar Skyttedal

Sara Skyttedal (KD). Foto: European People's Party
  • Måndag 25 sep 2023 2023-09-25
E-post

Kristdemokraternas Europaparlamentariker Sara Skyttedal kommer inte kandidera för omval nästa år. Detta sedan partiet petat henne under KD:s provval, rapporterar Expressen.

”Efter den rådgivande medlemsomröstningen kommittén genomfört, blev det klart att jag inte har det breda stöd i partiet som krävs för att leda en valkampanj. Jag hade sett fram emot ytterligare fem år som toppnamn och delegationsledare för Kristdemokraterna, men det är bara att konstatera och respektera att förtroendet inte finns” skriver Skyttedal i ett inlägg på Facebook.

I slutet av förra året fick Skyttedal hård kritik internt inom partiet efter att hon gått ut och argumenterat för att Sverige bör legalisera cannabis, ett utspel som inte hade stöd i partiet. Skyttedal uppgav även att hon själv använt cannabis.

– Det har varit en väldigt skadlig diskussion kring narkotikapolitiken. Sara Skyttedal gjorde det på ett ovarsamt sätt, sade partiledaren Ebba Busch.

Under våren polisanmälde Skyttedal dåvarande partisekreterare Johan Ingerö för sexuellt ofredande för en händelse som inträffat 2014. Utredningen lades senare ner av polisen, och enligt uppgift till Expressen ska det funnits en konflikt mellan Skyttedal och Ingerö i samband med hennes polisanmälan. Detta då Ingerö ska ha försökt stoppa Skyttedal från att medverka i SVT:s ”30 minuter” för att tala om sin syn på cannabis.

– Det är väldigt uppenbart att det var en turbulent vår, men den är nu bakom mig. Jag hoppas också att jag kommer att bedömas för alla insatser som jag gjort den här mandatperioden. Jag är stolt över många av de saker vi lyckades genomföra, och att jag har förvaltat det enorma förtroende som väljarna gav mig i rekordvalet som vi gjorde 2019, säger Sara Skyttedal till Expressen.

Läs även: Skyttedal har lovat Busch att inte röka på

Läs även: Ingerö nekar till Skyttedals anklagelser

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag