KDU:s vädjan till moderpartiet: Rösta nej till ökad anhöriginvandring

Ebba Busch Thor i Riksdagen Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 17 jun 2019 2019-06-17
E-post 1488

STOCKHOLM I en debattartikel i Expressen sågar Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Martin Hallander moderpartiets val att rösta för ett förslag från regeringen som öppnar upp för ökad anhöriginvandring.

På tisdagen ska riksdagen rösta om ett lagförslag som innebär en förlängning av den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd och även generösare regler för anhöriginvandring. Tidigare har KD aviserat att man ställer sig bakom regeringens migrationspolitik och tänker rösta ja till förslaget.

Läs mer: KD säger JA till regeringens anhöriginvandring – får kritik i sociala medier

”Det är oansvarigt av riksdagens partier att öppna upp för en ökad migration i det läge som Sverige befinner sig i med svåra integrationsutmaningar”, skriver KDU:s Martin Hallander i Expressen och nämner bland ”utmaningarna” stora kostnader för staten samt framväxten av utanförskapsområden och parallellsamhällen.

”Från KDU:s sida är vi inte alls förvånade över att regeringen och dess stödpartier kommer att rösta för det här förslaget. Däremot är vi besvikna över att vårt eget parti väljer att stödja det med tanke på vilka risker det innebär för Sverige”, skriver Hallander och fortsätter:

”Kristdemokraternas integrationspolitik är tuff och har svar på många av de svåra utmaningar Sverige står – och kommer att stå inför. Däremot innebär en ökad migration att Sverige riskerar att hamna i en liknande situation som för bara några år sedan, vilket kräver att vi måste omvärdera vår politik på området. KD borde därför rösta för att ta bort delarna i förslaget som leder till en generösare anhöriginvandring.”

Nyheter Idag har sökt riksdagsledamoten Roland Utbult (KD) för en kommentar till KDU:s utspel. Så här har partiledaren Ebba Busch Thor tidigare kommenterat partiets ställningstagande:

Läs även: ”Barn av saligheten”: Kristdemokrat röstar för afghanamnestin – sjöng ut i riksdagen

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag