Kent Ekeroth har tömt sitt rum i riksdagen – i hemlighet

Kent Ekeroth (SD) Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 27 mar 2018 2018-03-27
E-post 232

STOCKHOLM Centralt placerade SD-källor berättar för Nyheter Idag att riksdagsledamoten Kent Ekeroth i hemlighet tömt sitt rum i riksdagen. Samtidigt har nystartade partiet Alternativ för Sverige annonserat en pressträff under tisdagen.

Anonyma källor

Nyheter Idag kan ej bekräfta mer än att Kent Ekeroth städat ur sitt rum. Att han lämnar för AfS är i nuläget en spekulation. Definitivt besked väntas under presskonferensen klockan elva. Uppgifter från anonyma källor bör alltid tolkas med försiktighet innan en uppgift är bekräftad.

Läs mer: Sverigedemokratisk riksdagsledamot går till Alternativ för Sverige

Flera SD-källor bekräftar för Nyheter Idag att Kent Ekeroth har tömt sitt arbetsrum i riksdagen. Formellt vet ingen i Sverigedemokraterna varför. En intern SD-källa förklarar för Nyheter Idag att partiet varit i kontakt med Ekeroth. Då ska ha Ekeroth även ha fått frågan rakt ut om han ska ansluta till Alternativ för Sverige.

– Han ger luriga svar tillbaka, säger SD-källan.

Samma SD-källor uppger att omständigheterna runt Ekeroth väcker frågetecken. En misstanke är att han nu kan vara aktuell som kandidat för AfS mot bakgrund av att han inte är aktuell för omval till riksdagen hos Sverigedemokraterna.

Den 15 mars lämnade Olle Felten Sverigedemokraterna för Alternativ för Sverige efter att ha ställts utanför riksdagslistan. Han kommer att medverka på tisdagens presskonferens. På Twitter meddelar AfS att ytterligare en, icke namngiven, riksdagsledamot kommer att närvara.

Det kan emellertid finnas en naturlig förklaring till att Ekeroths rum har städats ur. Det har pågått en omflyttning av rum i riksdagskansliet för några månader sedan då Kent Ekeroth aldrig bytte. En tredje SD-källa säger att det finns en möjlighet till att urstädningen är kopplad till detta.

– Men tidsmässigt så faller det in precis innan presskonferensen med AfS. Det kan förstås bara vara en tillfällighet.

Nyheter Idag söker Kent Ekeroth.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag