Kinberg Batra: ”Allvarligt samtal” väntar Per Nilsson

Nu väntar utvecklingssamtal för Per Nilsson (t.h). Foto: Nyheter Idag / Facebook
  • Fredag 18 Nov 2016 2016-11-18
E-post 5

STOCKHOLM ”Ett allvarligt samtal” väntar Moderaternas kommunikationschef Per Nilsson efter gårdagens haveri där den digitala kommunikatören Delmon Haffo kallat socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för ”hora”. Haffo fick omgående sparken och Kinberg Batra utesluter inte att fler kan få lämna sina tjänster.

Moderaternas kommunikationschef Per Nilsson kan sitta löst efter gårdagens skandal där partiets digitala kommunikatör Delmon Haffo i direktsänding på Youtube kallade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för ”hora”. Nilsson befann sig nämligen i samma rum och i bakgrunden hörs människor skratta efter att de nedsättande orden har yttrats.

På fredagsförmiddagen befann sig partiledare Anna Kinberg Batra på Nacka Gymnasium och där nämnde hon gårdagens haveri, berättar Aftonbladet.

– Det är helt oacceptabelt. De som hörs skratta i filmen kommer att få ett allvarligt samtal. Det kommer vi även att ha med Per Nilsson, säger hon till tidningen.

”We kick them in the balls”

Flera kritiker menar att uttalandet från Haffo skvallrar om en osund partikultur inom Moderaterna. Haffos chef Per Nilsson publicerade nyligen en bild på sig i sociala medier med texten ”When they go low, we kick them in the balls” – en referens till vad Michelle Obama tidigare sagt, något som Hillary Clinton upprepat i valrörelsen mot Donald Trump.

Men den tuffare attityden hos Moderaterna kan få ett plötsligt slut. Kinberg Batra utesluter inte för Aftonbladet att fler personer kan tvingas att lämna partiet.

– Det här är inget uttryck för en kultur i det parti jag leder, det gör mig ledsen och arg. Det är inte, och ska inte bli, vår kultur, säger Anna Kinberg Batra till Aftonbladet.

Nyheter Idag söker Moderaterna för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag