Klimataktivist greps efter misslyckad äggattack mot kung Charles

Bild: Facebook/Mark Jones/CC BY 2.0
  • Onsdag 9 nov 2022 2022-11-09
E-post 106

En klimataktivist och tidigare kandidat för brittiska Green Party har gripits av brittisk polis misstänkt för att ha kastat ägg mot Storbritanniens nya kung Charles III, rapporterar Daily Mail

På tisdag förmiddag var den brittiska kungen i staden York tillsammans med sin hustru Camilla för att avtäcka en staty av hans mor, den nyligen avlidna drottning Elizabeth II, när flera ägg landade bredvid kungaparet.

Äggen kastades av klimataktivisten och tidigare gröna politikern Patrick Thelwell, som skrek att ”det här landet byggdes på slavars blod” när han brottades ned av polis.

Förra året dömdes Thelwell för att ha blockerat en väg tillsammans med andra aktivister från gruppen Extinction Rebellion, en aktion dåvarande premiärminister Boris Johnson fördömde som ”fullständigt oacceptabel”. År 2019 var han brittiska Green Partys kandidat i ett lokalval i York.

Det brittiska kungaparet tycktes knappt ha märkt den misslyckade äggattacken, utan fortsatte sitt besök som planerat.

Läs även: Limmar fast sig på golvet i bilmuseum – vill ha potta och mat

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag