Klimataktivister blockerade väg – fick bläck sprutat på sig

Foto: Faksimil Youtube
  • Fredag 29 okt 2021 2021-10-29
E-post

LONDON Klimataktivistgruppen Insulate Britain har gjort det till sitt signum att blockera trafik som ett sätt att protestera mot regeringen – till många bilisters förtret. I veckan blev en man så arg på aktivisterna att han sprutade en bläckliknande vätska över deras ansikten.

Sky News rapporterar att det var under onsdagens morgonrusning som aktivister från Insulate Britain blockerade en vältrafikerad väg i London. Aktivisterna satt mitt på vägen framför fordonen och skapade långa köer med sin protest.

Det var då en man kom fram och sprejade något som liknade bläck i ansiktet på de sittande demonstranterna.

Insulate Britain kräver att regeringen hjälper till att isolera bostäder som ett sätt att minska på utsläppen och bekämpa klimatförändringarna.

En av aktivisterna från onsdagens protest, en pensionerad läkare med ansiktet fullt med bläck, sade att ”det är sorgligt att vi måste göra det här, jag hatar att göra det”, men att det är nödvändigt för att få regeringen att agera.

Demonstrationer skedde på flera platser under onsdagsmorgonen, och en del av aktivisterna hade limmat fast sig på asfalten.

Insulate Britain bekräftade att det var deras aktivister som orsakade onsdagens störningar. Gruppen uppgav att det var den 15:de gången på sex veckor som den blockerat trafik.

Man bekräftade också att någon sprutade bläck på deras aktivister på onsdagen.

Läs även: Film: Klimataktivister blockerar vägen för man med cancersjuk pappa

Läs även: Därför körde arga mamman på aktivisterna: ”Oförskämda”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag