Klimatkritik när Lindberg tröttnar på tåg: ”Tar flyget nästa gång”

Bild: Nyheter Idag/Quintin Soloviev/CC BY-SA 4.0
  • Lördag 30 sep 2023 2023-09-30
E-post

Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg får hård kritik från vänsterkanten efter att han förklarat att han tröttnat på tåg och ”tar flyget nästa gång” i ett inlägg på plattformen X.

På fredag morgon var Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg ombord på ett tåg som drabbades av ett omfattande signalfel.

”Åker tåg. Får sms. ’Hej! Vi vill uppmärksamma dig på att det just nu är stopp mellan Örebro och Hallsberg på grund av ett omfattande signalfel.’ Vidare transport verkar oklar. Tar flyget nästa gång. Är faktiskt trött på det här” skriver Lindberg i ett inlägg som fått stor spridning på plattformen X.

I en serie följande inlägg beskriver Lindberg oklarhet kring fortsatt transport och undermålig information från SJ. I ett avslutande inlägg skriver han att han ”Googlar flygplatser i runt Hallsberg”.

Lindbergs nya inställning till flyg som transportmedel välkomnas av André Assarsson (M) med en gif från filmen ”Wolf of Wall Street”.

Andra är mer kritiska. Flera inlägg från vänster uttrycker besvikelse och kritik.

Det är emellertid inte första gången Anders Lindberg föredrar flyget. I juli 2019 kunde Nyheter Idag avslöja hur Lindberg väntat på ett flyg vid Terminal 5 på Arlanda, efter att tidigare ha twittrat att ”Folk som tar flyget borde skämmas”.

Läs även: Här väntar Anders Lindberg på flyget trots uppmaningar om flygskam

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag