Knivman ihjälskjuten utanför polisstation i Paris – Skrek ”Allahu akbar”

Foto: Youtube/AFP
  • Torsdag 7 jan 2016 2016-01-07
E-post 503

PARIS En knivman sköts under torsdagen ihjäl utanför en polisstation i Paris. Mannen skrek det islamistiska slagordet ”Allahu akbar” innan han dödades av polisen.

Den knivbeväpnade mannen uppges ha försökt ta sig in på en polisstation, men upptäcktes av poliser som istället sköt ihjäl honom. Han hade dessutom på sig ett bombbälte, som enligt anonyma poliskällor senare visat sig vara falskt, skriver AP.

Gärningsmannens identitet är ännu okänd, men han ska ha skrikit ”Allahu akbar” inan han rusade mot en grupp polismän vilket gör att kopplingar gjorts till islamistiskt motiverad terrorism. Enligt en polistalesman rör det sig ”mer troligt” om ett försök till terrordåd än annan typ av våldsbrottslighet.

Det misslyckade terrordådet genomfördes på årsdagen av terrormassakern i Paris som riktades mot bland annat satirtidningen Charlie Hebdo. Bara några minuter tidigare hade den franske presidenten François Hollande avslutat en minnesstund för att hedra offren från det dådet.

Tre polismän omkom vid terrordådet den 7 januari 2015 ”så att vi kan leva i frihet”, sade Hollande i sitt tal. Utöver polismännen mördades ytterligare fjorton personer.

Den 13 november förra året slog muslimska terrorister ännu en gång till mot Paris och mördade då 130 människor. Tack vare asylkaoset i Europa kunde terrorister lättare smugglas in i Frankrike från Mellanöstern för att där genomföra sitt terrordåd.

Det senaste året har Frankrike intagit högsta terrorberedskap och är hela tiden beredda på att islamister slår till för att sprida död och skräck i den franska huvudstaden.

Se även:
Flyktingen Ahmed, 25, från Syrien pekas ut som en av jihadisterna bakom Paristerrorn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag