Känd komiker polisutreds för våldtäkt – Discovery avbryter samarbete

Foto & grafik: Nyheter Idag
  • Söndag 29 okt 2017 2017-10-29
E-post 407

SVERIGE En känd komiker pekas nu ut som våldtäktsman, skyldig till två olika övergrepp. Efter att tevekanalen Discovery fått kännedom om anklagelserna avbryter de nu allt samarbete som var planerat med komikern. – Efter samtal med personen i fråga så bestämde vi oss för att stoppa samarbetet, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden till Aftonbladet.

I kölvattnet av #metoo-kampanjen har flera kändisar pekats ut för sexofredande och våldtäkter. Den senaste i raden är en känd svensk komiker som pekas ut av tre kvinnor. Det berättar Dagens Nyheter som också skriver att polisen har inlett en förundersökning om ett ”grovt brott”. DN har även talat med flera kvinnor som ger liknande berättelser om sexövergrepp.

En kvinna berättar till och med för tidningen att hon våldtogs av komikern förra året, men att hon inte har anmält händelsen till polisen. Ytterligare en kvinna berättar för tidningen att komikern skickat bilder på sitt kön och även förolämpat henne.

– Han kallade mig hora och slyna när jag ifrågasatte hans beteende eller sparade saker han skrev, berättar en kvinna för DN.

Discovery stoppar samarbete med komikern

Komikern som är känd både från teve och radio har haft ett inplanerat samarbete med tevekanalen Discovery. Det samarbetet stoppas nu, enligt Emir Osmanbegovic som är sportschef på Discovery Networks Sweden. Aftonbladet har varit i kontakt med Osmanbegovic som förklarar bakgrunden till beslutet.

– Jag kan bekräfta att vi fick uppgifter om anklagelser mot en person som i dagsläget inte jobbar för oss. Men vi hade börjat planera ett samarbete längre fram. Efter samtal med personen i fråga så bestämde vi oss för att stoppa samarbetet, säger han till tidningen.

Osmanbegovic förklarar även att Discovery ser ”väldigt allvarligt på alla former av trakasserier” och att de tog beslutet om att avbryta samarbetet samma dag som de nåddes av uppgifterna.

DN har sökt den utpekade komikern för en kommentar, men utan resultat.

Se även

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag