”Slog mig, kvävde mig och både spottade och sprutade mig i ansiktet”: Ännu en Aftonbladet-profil pekas ut

Ännu en Aftonbladetman pekas ut för sexbrott. Montage: Nyheter Idag
  • Torsdag 19 okt 2017 2017-10-19
E-post 2538

STOCKHOLM ”Du snackar väl inte om det här sen va?”, berättar en tjej att en Aftonbladetjournalist har sagt till henne. Nu kan Nyheter Idag berätta att det finns ytterligare en Aftonbladet-man som kan ha gjort sig skyldig till ett allvarligt sexbrott. Flera uppgifter som Nyheter Idag tagit del av säger att det är en annan man än den medieman som tagit timeout från tidningen. 

”Journalisten [Borttaget namn] på Aftonbladet utnyttjade mig för två somrar sen. Jag var full och osäker på om jag ville ha sex, men gick med honom hem ändå. Det slutade med att han hade sex med mig (både analt och vaginalt) samtidigt som han slog mig, kvävde mig och både spottade och sprutade mig i ansiktet”, inleder en kvinna sin berättelse som publicerats på Instagram.

Senare ska journalisten bett den utsatta kvinnan att inte prata om det som hänt.

Polisanmälde journalisten

Uppgifter från flera källor till Nyheter Idag berättar att det inte är samma man som tidigare pekats ut av journalisten Cissi Wallin. Den Aftonbladetmannen som Wallin pekade ut har nu tagit timeout från tidningen efter att Nyheter Idag och senare flera andra medier uppmärksammat Wallins berättelse.

I berättelsen om den andra Aftonbladetmannen framgår att kvinnan var 20 år när händelsen inträffade och att den nu utpekade Aftonbladetmannen var 12-13 år äldre. Kvinnan uppger även att händelsen har polisanmälts och att den anklagade mannen uppgett i förhör att kvinnan ”ljugit ihop allt och försökte förstöra hans liv”.

En uppgiftslämnare till Nyheter Idag namnger en mycket välkänd person som arbetar inom Schibstedt-koncernen. Åldern stämmer in med kvinnans berättelse. Nyheter Idag har sökt den utpekade Aftonbladetmannen under torsdagen, men utan resultat.

Vet du mer? Tipsa Nyheter Idag

banner-bladet-page

Om du känner till mer om händelsen är du alltid välkommen att tipsa Nyheter Idag. Vi gör alltid en bedömning av varje tips och följer upp allt som vi tror kan leda till en publicering.

Du har alltid rätt att vara anonym och begära källskydd. Du tipsar oss enklast genom att mejla [email protected]

Här kan du läsa mer om Nyheter Idags arbete med att granska misstänkta sexförbrytare inom mediebranschen.

Se även

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag