Kommunalråd rånades – fördes till sjukhus

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 19 okt 2019 2019-10-19
E-post 809

BORLÄNGE Kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S) rånades i Borlänge på torsdag kväll. Bohman fick föras till sjukhus efter rånet men mår efter omständigheterna bra, och två personer har anhållits misstänkta för rånet.

Jan Bohman (S), kommunalråd i Borlänge, rånades på torsdagskvällen och fick föras till sjukhus, rapporterar SVT. Enligt polisen är skadorna lindriga, och Bohman fick lämna sjukhuset på fredagen.

– Jag mår efter omständigheterna bra och vill rikta ett stort tack till Polisen och sjukvårdspersonalen efter gårdagens händelse, säger Jan Bohman i ett pressmeddelande.

Läs även: Kvinna i 60-årsåldern nedslagen och rånad av ungdomsgäng

Två misstänkta gärningsmän greps och anhölls på torsdagen.

”Igår kväll blev vår partikamrat och kollega Jan Bohman utsatt för ett grovt rån i Borlänge. Janne mår under omständigheterna väl, men när man utsätts för en sådan våldshandling så blir man påverkad – vare sig man vill eller inte. Utifrån den information vi har vid handen idag finns det inget som tyder på att händelsen var politiskt kopplad. De båda två rånarna greps strax efter av polis”, skriver Bohmans partikamrat Lars Isacsson (S), i ett pressmeddelande.

Lars Bohman är ordförande i kommunstyrelsen i Borlänge som styrs av en koalition bestående av S, C, L, MP och det lokala partiet Omsorg för alla.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag