Kourosh knivhögg syster för att hon hade Tinder – döms till tio års fängelse

Kourosh dömdes till tio års fängelse för mordförsök på systern. Bild: Faksimil Facebook.
  • Torsdag 4 jul 2019 2019-07-04
E-post 5105

MALMÖ I mars knivhögg Kourosh sin syster på grund av att hon hade dejtingappen Tinder. Men enligt åklagare var motivet inte hedersrelaterat, eftersom Kourosh inte hade stöd hos familj och släktingar. Nu döms Kourosh till tio års fängelse av Malmö tingsrätt.

Den 1 mars i år knivhögg 23-årige Kourosh sin 18-åriga syster i familjehemmet när han fick reda på att hon hade dejtingappen Tinder. Kourosh ska även ha ofredat sin och systerns far genom att knuffa honom när han försökte gå emellan och avbryta mordförsöket.

När polis kom till platsen hotade han dem med kniv. Enligt Kourosh egen redogörelse i rätten hoppades han att polismannen skulle skjuta honom, men fadern fällde honom till marken innan polisen avfyrade sina vapen.

Läs även: Åklagaren: Inte hedersbrott när bror knivhögg syster på grund av Tinder

Åklagare Mårten Alvinsson menade att mordförsöket på systern ingick i ett mönster av att försöka kontrollera hennes levnadssätt. Ändå menade Alvinsson att det inträffade inte kan beskrivas som hedersrelaterat.

– Här är det ju en enskild individs tankar om vad systern får göra och inte får göra som ligger till grund, och inte någon kulturell eller religiös familjeaspekt. Det här är inget som delas av övriga familjen utan det är hans enskilda tankar, och då kan man inte använda begreppet heder menar jag, sade Alvinsson till Nyheter Idag.

Kvinnan kontaktade själv SOS Alarm, och enligt operatören lät kvinnan förtvivlad och rädd.

– Jag håller på att bli mördad. Jag har knivhugg, jag blöder nästan ut blod. Min bror han näst, anfaller med, eller vad säger man, han attackera hela min familj och mig, och jag känner, jag hör ingenting nu, säger kvinnan på det inspelade samtalet.

Nu har Malmö tingsrätt dömt Kourosh till tio års fängelse för mordförsök på systern. Kourosh döms också för ofredande av fadern och grovt hot mot tjänsteman. Förutom tio års fängelse döms Kourosh till att betala 146 800 kronor i skadestånd till systern, samt 8 000 var i skadestånd till de tre poliser han hotade.

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag