Kraftig bomb vid flerfamiljshus i Göteborg

Godhemsgatan där bomben exploderade. Bild: Google streetview
  • Torsdag 20 aug 2020 2020-08-20
E-post

GÖTEBORG En kraftig bomb exploderade sent på onsdagskvällen vid ett flerfamiljshus i Majorna i Göteborg, rapporterar Expressen. Ett tiotal lägenheter fick skador av explosionen, men ingen person ska ha kommit till skada.

Flerfamiljshuset evakuerades, och Nationella bombskyddet kallades till platsen.

– De har gjort bedömningen att det inte finns någon risk för en sekundär explosion och har lämnat. Tekniker är på plats. Vi släpper på trafiken och håller på med dörrknackning i området, säger Jens Christensen vid polisen till Expressen.

Läs även: Nya Malmöleken: Bomb eller åska?

Polisen har avvecklat och hävt avspärrningarna kring fastigheten, och ingen person har ännu gripits eller är misstänkt för händelsen, som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Någon motivbild är heller inte känd för polisen.

– Vi har ingen känd motivbild till varför sprängladdningen exploderade där, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Expressen.

Stadsdelen Majorna i centrala Göteborg var tidigare ett arbetarkvarter, men har på senare år utvecklats till ett hippt bostadsområde liknande Södermalm i Stockholm eller Möllevången i Malmö.

Området har något lägre arbetslöshet och något färre andel med invandrarbakgrund än resten av Göteborg, men också något lägre medelinkomst.

Läs även: Bombattentat vid lägenhetshus i Helsingborg: ”Hela porten utblåst”

Läs även: Bombdåd i Norrköping: ”Den här utvecklingen måste stoppas”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag