Krav på kvinnodags–demonstration i Malmö: ”Sverige måste dö”

Foto: Aske Falk/Malmölistan
  • Måndag 9 mar 2020 2020-03-09
E-post 950

MALMÖ ”Sverige måste dö”. Det kravet framfördes på en skylt under en demonstration på den internationella kvinnodagen i Malmö. Demonstrationen fotograferades av lokalpartiet Malmölistan, vars partiledare Nils Littorin skriver till Nyheter Idag att han demonstrerat på kvinnodagen i 20 år, men slutat sedan det ”blivit till en cirkus för identitetsvänstern”.

Under en demonstration på söndagen, som var den internationella kvinnodagen, i Malmö gick en man med i tåget med en skylt med texten ”Sverige måste dö”.

Läs även: Kommunistavhoppare startar nytt parti: ”Vänstern har blivit en del av eliten”

Demonstrationen med skylten fotograferades av en medlem av lokalpartiet Malmölistan, som publicerade bilden på Facebook med kommentaren ”Inte riktigt vad arbetarrörelsens pionjärer August Palm och Kata Dalström hade tänkt sig kanske…”.

Malmölistans partiledare Nils Littorin skriver i en kommentar till Nyheter Idag att ”Jag har demonstrerat på 8 mars i 20 år för kvinnors rättigheter. Men de senaste åren har jag undvikit det. Kraven och åsikterna har blivit helt utflippade. Det har blivit till en cirkus för identitetsvänstern”.

Varför för någon fram ett sånt här till synes orelaterat krav på en demonstration för kvinnokamp?

”Ska jag spekulera så vill man med budskapet ”Sverige måste dö”, säga att nationalstaten Sverige ska upphöra. Sättet man vill genomföra detta på är öppna gränser och fri invandring. Ett hot mot svenska arbetare som redan upplever låglönekonkurrens från Öststaterna. Vänstern gör sig på så vis omöjlig för arbetande folk”.

Läs även: Littorin: Vänstern backade Reinfeldt – blev ”den mest rabiat gläfsande hunden i migrationsfrågor”

Läs även: Littorin (Malmölistan): Rasiststämpeln döljer brist på argument

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag