Kristdemokrat riskerar uteslutning: Vill se samarbete med SD och beväpna de som kämpar mot islamister

Foto: Facebook
  • Måndag 27 aug 2018 2018-08-27
E-post 15

VILHELMINA Kristdemokraten Göran Jonzon har tidigare uttryckt stöd för en alliansregering med SD och att personer som bekämpar islamister borde beväpnas. Nu riskerar han att uteslutas av partiet.

Läs även: Dokumentet avslöjar: Ebba Busch Thor var aktuell för Sverigedemokraterna

Kristdemokraternas gruppledare i Vilhelmina, Göran Jonzon, kan komma att uteslutas ur Kristdemokraterna efter flera uttalanden på Facebook som inte uppskattas av partikollegorna, uppger Aftonbladet.

Göran Jonzon som är på andra plats på KD:s lista till kommunfullmäktige i Vilhelmina har på sin privata Facebook uttryckt åsikter som att samarbete med SD är bra och att motståndare till islamister borde beväpnas med biståndspengar.

Enligt Aftonbladet ska Jonzon ha kommenterat på en kampanj om barnäktenskap. ”Köp vapen till de som vill bekämpa islamism istället! Får vi bort det otyget, så löser sig det andra av sig självt. En död islamist behöver inga barnfruar.”

Aftonbladet har ringt upp Ronny Thellbro som är ordförande för Kristdemokraternas lokalavdelning i Vilhelmina.

– Jag håller fullständigt med om att det är mycket opassande. Jag känner Göran och vet att han stundtals kan vara ganska ivrig. Det här är det värre som jag har sett. Det är naturligtvis ingenting som jag kan ställa mig bakom och inte heller något som partiet lokalt kan ställa sig bakom, säger Thellbro till Aftonbladet.

I kommentarsfältet har han även lagt till: ”Vi har väl skickat nog pengar till humanitära insatser, men slantarna verkar ju snarare hamna i fickorna hos terrorister. Det enda som biter på dessa galningar är metall som färdas i hög hastighet.”

Kritiken mot Jonzon internt kommer även från att han tidigare har uttryckt att en majoritetsregeringen med hjälp av SD är nödvändig för att vända Sveriges utveckling. ”Jag ser ingen annan rimlig utgångsväg än att bilda en majoritetsregering som klarar av att sätta stopp för våldet, om det så måste ske med hjälp av SD.”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Göran Jonzon skriver själv på sin Facebook om uppmärksamheten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag