Kristersson: ”Då går vi mot extra val”

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 29 okt 2018 2018-10-29
E-post 735

STOCKHOLM Efter sin träff med talmannen Andreas Norlén så konstaterar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att allt fler alternativ uttömts när det gäller regeringsbildning.

Läs mer: Löfven: ”Finns inte förutsättningar”

– Min bedömning är att vi nog inte ska tappa så mycket mer tid.

Ulf Kristersson betonade vikten av att agera mer skyndsamt i regeringsbildandet vid sin pressträff i Riksdagen på måndagen efter att han träffat talmannen Andreas Norlén.

Han hade inte fått något nytt sonderingsuppdrag från talman Andreas Norlén. Men sade sig fortsatt vara beredd att bilda regering utifrån ett Alliansalternativ – med ett eller flera Allianspartier.

Läs mer: Kristerssons plan för att bilda regering: ”Jag kommer att samtala med Alliansen och Socialdemokraterna”

Under pressträffen pratade Ulf Kristersson om att det finns en ”frustration från allmänheten” om att det inte presenterats ett regeringsalternativ. Kristersson sa också att regeringsalternativen börjar uttömas.

– Jag tror att vi börjar att pröva människors tålamod. Har vi inget alternativ så går vi mot extra val, sade Kristersson.

Sonderingssamtalen börjar nå vägs ände tycker han.

– Det är lite som torrsim, sade Kristersson som nu vill att talmannen prövar regeringsalternativ i riksdagen.

– Man måste pröva sina åsikter i ett skarpare läge.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag