Kristersson håller med Reinfeldt: Du ska jobba till 75

Ulf Kristersson (M). Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 8 jan 2018 2018-01-08
E-post 3812

STOCKHOLM Kristersson håller med Reinfeldt om att svenska arbetare ska jobba tills man är 75. Han säger sig vara ännu mer entusiastisk till förslaget än Reinfeldt själv.
– Medan han var lite bekymrad över hur det föll ut så var jag själv ganska entusiastisk. Det var rätt signal. Om vi lever så länge som vi gör nu så måste vi tänka till ganska rejält och det kommer att få konsekvenser, säger Ulf Kristersson. 

Partiledaren för Moderaterna, Ulf Kristersson, tycker det är helt rätt av Reinfeldt att kräva att man ska jobba tills man är 75. Det rapporterar Aftonbladet. 

LÄS ÄVEN: Öppna-era-hjärtan-Fredriks nya uppmaning: Byt jobb så du orkar jobba till 75

Kristersson var socialförsäkringsminister i Reinfeldts regering och säger sig vara lika entusiastisk nu som då över Reinfeldts utspel, enligt Kristersson är han mer entusiastisk över förslaget än vad Reinfeldt själv är.

– Medan han var lite bekymrad över hur det föll ut så var jag själv ganska entusiastisk. Det var rätt signal. Om vi lever så länge som vi gör nu så måste vi tänka till ganska rejält och det kommer att få konsekvenser, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Precis som sin partikollega Reinfeldt anser Kristersson att varje arbetare måste ta tag i sig själv och planera sitt liv bättre, träna så man orkar jobba så länge som politikerna vill att man ska jobba.

– När vi jobbade mycket med det här i regeringen så hade vi en finsk professor i arbetsmedicin som sa att det handlar om att i tid lära människor att om du vill ha det här jobbet i 20 år till, vad ska du själv göra för att kunna det?

I intervjun berättar Kristersson också att han är ”nästan exakt 170 cm” lång. Det är nämligen vanligt förekommande att svenskar googlar på Ulf Kristerssons längd.

Skulle Kristersson klara sig i byggbranschen tills han är 75?
2403 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag