Kristersson: ”Invandringen i Sverige har blivit en belastning”

M-ledaren Ulf Kristersson. Foto: Flickr
  • Onsdag 7 jul 2021 2021-07-07
E-post

SVERIGE Ulf Kristersson (M) tycker att invandringen till Sverige har blivit en belastning på olika sätt, men håller inte med Jimmie Åkesson (SD) om att det behövs ett totalstopp. Det sade han på onsdagen i en intervju för P1-morgon.

I intervjun fick Kristersson en fråga om vad han tycker om ett Twitterinlägg av Jimmie Åkesson. ”Sverige behöver ett totalstopp, för all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning”, skrev SD-ledaren tidigare i år.

– Jag delar inte slutsatsen att vi ska ha ett totalstopp. Däremot så delar jag slutsatsen att vi har för mycket invandring till Sverige just nu och det vore fel väg att öka invandringen som den här regeringen vill, sade Kristersson.

Programledaren: Delar du hans åsikter om att det är en belastning på det sätt som han ger uttryck för?

– Jag skulle inte uttrycka mig på exakt det sättet men att det är uppenbart att invandringen i Sverige har blivit en belastning, både när det gäller kriminalitet, när det gäller hedersproblematik, när det gäller sociala problem med trångboddhet. Det är väl alldeles uppenbart, sedan kan man uttrycka det på lite olika sätt.

Programledaren: Hur är det alldeles uppenbart, tycker du?

– Jag tror inte att någon ser att det inte är uppenbart. Titta på vad som händer nästan dagligen nu med skjutningar, dödliga och där människor enbart skadas, i några av våra mest utsatta områden. Titta på gängkriminaliteten…

Programledaren: Kopplar du allt det till invandring?

– En mycket, mycket hög andel av detta handlar om invandring. Det är ingen tvekan om att det finns helt annan brottslighet också, men en mycket hög andel av den kriminalitet som är allra grövst just nu är kopplad till riktigt, riktigt misslyckad integration i Sverige.

Läs även: Amineh Kakabaveh släpper fram Löfven – ger känga till V

Läs även: Misshandlade rullstolsburen man – slipper utvisning på grund av flyktingstatus

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag