Amineh Kakabaveh släpper fram Löfven – ger känga till V

Bild: Faksimil Facebook.
  • Onsdag 7 jul 2021 2021-07-07
E-post

Amineh Kakabaveh kommer att rösta för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Det berättar hon i ett inlägg på Facebook på tisdag kväll, där hon också publicerar sin överenskommelse med Socialdemokraterna. Med henne har nu Löfven de 175 röster som krävs.

Den politiske vilden Amineh Kakabaveh, tidigare V, skriver i ett inlägg på Facebook att hon kommer rösta för Stefan Löfven som statsminister under onsdagens omröstning.

I inlägget skriver hon att hon fört samtal med socialdemokratiska företrädare. På bilder som bifogats med inlägget kan man se henne med bland annat justitieminister Morgan Johansson (S).

Hon delar ut en känga till sitt förra parti och skriver att hon ”förhandlat fram mer vänsterpolitik än vad hela deras partigrupp gjort under mandatperioden”.

LÄS ÄVEN: Amineh Kakabaveh: ”Om SD fick bestämma hade jag kanske inte fått stå här

Med inlägget har Kakabaveh också publicerat en bild på sin minneslapp med ett antal punkter hon och Socialdemokraterna diskuterat.

Kakabavehs minneslapp
  1. Punkt 9 har fallit, vilket ger ökade möjligheter att stoppa vinstjakten.
  2. Gemensam motion om förbud av vinstjakt. Partiet + Amineh.
  3. Ambition att skärpa finansiering av friskolor i enlighet med utredningens förslag. Inrikting att offentlighetsprincipen ska gälla också i fristående skolor.
  4. Gemensam motion om förbud av religiösa för- och friskolor. Amineh + Partiet.
  5. Ambition att höja statsbidragen till kommun- och regioner.
  6. Pensionstillskottet genomförs fr o m september. Skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer tas bort enligt plan fr o m 1 Jan 2023.
  7. Ambition att förbättra sjukförsäkringen för att minska utförsäkringarna.
  8. Särskild brottsrubricering för hedersbrott. Oskuldskontroller: från och med 1 juli kan legitimationerna dras in. Översyn av straffrätten där bl a kriminalisering övervägs.
  9. Utvärdera utreseförbud för att se om det kan utvidgas och användas också vid exempelvis så kallade uppfostringsresor. Titta på att utvärdera bidragsgivning till olika projekt som avser integration och hedersbrott.

LÄS ÄVEN: Löfven försöker bilda ny regering – trots krav från C som MP inte accepterar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag