Kristersson (M): ”Vi är väldigt mycket för public service”

Ulf Kristersson (M). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 23 maj 2019 2019-05-23
E-post

STOCKHOLM Lägg ned public service – det säger Moderaternas tunga länsförbund i Stockholm. Men förslaget får tummen ned av partiledaren Ulf Kristersson.
– Vi är väldigt mycket för public service, säger han.

Nyligen beslutade Moderaterna i Stockholms län – det tyngsta länsförbundet inom partiet – på sin förbundsstämma att man vill avskaffa public service. I Expressens program ”Bara politik” på onsdagen gav dock partiledaren Ulf Kristersson ett annat besked.

– Så tycker inte Moderaterna. De tyckte så just där men så tycker inte Moderaterna. Vi är väldigt mycket för public service, jag tycker det är otroligt viktigt, sade Kristersson.

– Det är viktigt med en grundläggande demokratisk infrastruktur – inte minst nu i det här väldigt diversifierade medielandskapet som ni också är en del av. Att det finns en demokratisk samtalsyta som vi vet är oberoende, som är opartisk, som är saklig. Jag värdesätter det väldigt mycket.

Kristersson avslutade med att säga att det ändå går att diskutera hur mycket av skattebetalarnas pengar som bör spenderas på utbud som Melodifestivalen och ishockey-VM.

På sociala medier har flera moderater däremot visat stöd för Stockholmsförbundets ståndpunkt – däribland Ann Heberlein som även skriver för Nyheter Idag.

Läs även: Vänsterextremist döms för grovt vapenbrott – revolutionen får vänta

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag